Pilgrimsture

Pilgrimsvandring 12. august 2018 med Torslunde og Reerslev kirker til Gurre Sø og Helsingør

Torslunde og Reerslev kirkers pilgrimsvandring går i år til Gurre og Helsingør.

Vores bus kører fra Torslunde Kirke kl. 8.30 og fra Reerslev Kirke kl. 8.45.

Vi går gennem skov og langs den smukke Gurre Sø, hvor vi spiser vores medbragte madpakker i en dejlig lysning ved søen med hindbær og brombærkrat. 10 km.

Bagefter kører bussen os ind til det smukke St. Mariæ Kloster i Helsingør, hvor vi skal deltage i alsang i klostergården og have en god kop kaffe og kage! Der vil også være mulighed for ar få en rundvisning ved de gode klosterværter.

Vi håbede på at kunne besøge Helsingør domkirke, men desværre er der lukket om søndagen!

Bussen kører os hjem, så vi skulle være tilbage i Reerslev og Torslunde cirka kl. 17.15.

Tilmelding (af hensyn til bussen) til

Leila Barasinska tlf. 40332802 og Brede1952@gmail.com

eller Jytte Ioannou på ji@ishoejby.dk

SENEST SØNDAG DEN 29. JULI

Pilgrimsudvalget:

Jytte og Leila, Torslunde Kirke

Eve Hansen, Reerslev Kirke

PILGRIMSVANDRINGER I TORSLUNDE OG OMEGN

”If you want to walk fast, walk alone

If you want to walk far, walk together.”

Når fart, grådighed og tomhed truer både klodens og menneskers liv, er det tid at bryde op og søge nye veje. Pilgrimmens langsomhed og stilhed kan inspirere til ny enkelhed, eftertanke og bøn.

Den svenske pilgrimspræst i Vadstena, Hans Erik Lindstrøm, har med 7 ord forsøgt at indkredse pilgrimsvandringens essens:

Langsomhed

Vi går i et roligt tempo, ca. 4 km i timen. Der er sat tid af, til at vi når det, vi skal nå, nemlig at være tilstede, nyde naturen og fællesskabet.

Frihed
Fra du starter ved Vejleå Kirke, til du slutter ved Torslunde Kirke, skal du blot flytte dine fødder og være til stede. Andre krav stilles der ikke til dig.

Enkelhed
Tag en let rygsæk eller taske med det mest nødvendige: en amagermad og en flaske vand. Vi sørger for en kop kaffe i Ishøj Kirke og kaffe og kage i Torslunde kirke.

Bekymringsløshed
Der er en i gruppen, der har ansvar for, at vi går den rigtige vej. Og en i gruppen går bagest og venter, hvis nogen har behov for at gå lidt langsommere eller tage en pause på naturens vegne.

Stilhed
Nogle af strækningerne går vi i stilhed – så man kan høre fuglesangen; og bare være til stede.

Fællesskab
Man kan gå alene som pilgrim, men en stor del af det er at være sammen med andre. Og at man deler mødet og glæde med andre.

Åndelighed
Vi starter med en kort andagt i Vejleå Kirke. Og vi får en kort andagt i både Ishøj og Torslunde Kirke med ord til at tænke videre over på din færd.

Pilgrimskoordinatorer er:

Jytte Ioannou, frivillig ved Torslunde kirke