Pilgrimsture

Pilgrimsvandring 12. august 2018 med Torslunde og Reerslev kirker til Helsingør

Nu har vi arrangeret pilgrimsvandringer i 5 år, så nu er det tid til en jubilæumsvandring! Vi har flere gange samarbejdet med Reerslev Kirke og lavet nogle gode tur, og 3 gange er turen gået til Roskilde Domkirke. Det har gjort indtryk, når vi er sluttet af med en andagt i Roskilde Domkirke, men så hører vi til vores gru, at der er flere sognebørn, der aldrig har været i Sankt Olais Kirke, vores egen domkirke i Helsingør. Så derfor foreslår vi, at årets tur går dertil.

Fra Sankt Jakobs Kapel, Gurre til Sct. Mariæ Kloster i Helsingør.

Km: 14,5 km

Den nordsjællandske del af Santiagoruten fra Trondheim til Spanien leder fra Helsingør over Esrum og videre til Hillerød, Roskilde, Reerslev og Torslunde mod Spanien.

Vi planlægger at gå fra Sankt Jakobs Kapel (ruin) i Gurre gennem Teglstrup Hegn, og vi slutter i Sct. Mariæ Kloster med fællessang og kaffe/kage!

En meget smuk rute med lange stræk gennem storslåede landskaber, smukke søer , stille skove og med mange kulturminder undervejs.

Og tematisk går vi fra Sankt Jakob, som er helgenen tilknyttet Caminoen de Compostella (Santiago), til Sankt Olav, som er den anden store helgen tilknyttet pilgrimsruten gennem Sverige og Norge til Nidaros i Trondheim.

Vi arbejder videre med detaljerne og skriver løbende på denne (hjemme-)side med tidspunkter osv.

De foreløbige rammer er afgang fra Torslunde Kirke kl. x – over Reerslev Kirke.

Ankomst til Gurre - vandring til Helsingør kl. x +  kaffe og kage.

Afgang fra Helsingør kl. x ankomst til Reerslev og Torslunde ca. kl. x.

Deltagerne tager selv madpakke(-r) og vand med til turen.

Vi håber at få Helsingør biskoppen til at give en kop kaffe og kage…

Tilmelding (af hensyn til bussen) til

Leila Barasinska tlf. 40332802 og Brede1952@gmail.com

Pilgrimsudvalget:

Jytte og Leila, Torslunde Kirke

Eve Hansen, Reerslev Kirke

PILGRIMSVANDRINGER I TORSLUNDE OG OMEGN

”If you want to walk fast, walk alone

If you want to walk far, walk together.”

Når fart, grådighed og tomhed truer både klodens og menneskers liv, er det tid at bryde op og søge nye veje. Pilgrimmens langsomhed og stilhed kan inspirere til ny enkelhed, eftertanke og bøn.

Den svenske pilgrimspræst i Vadstena, Hans Erik Lindstrøm, har med 7 ord forsøgt at indkredse pilgrimsvandringens essens:

Langsomhed

Vi går i et roligt tempo, ca. 4 km i timen. Der er sat tid af, til at vi når det, vi skal nå, nemlig at være tilstede, nyde naturen og fællesskabet.

Frihed
Fra du starter ved Vejleå Kirke, til du slutter ved Torslunde Kirke, skal du blot flytte dine fødder og være til stede. Andre krav stilles der ikke til dig.

Enkelhed
Tag en let rygsæk eller taske med det mest nødvendige: en amagermad og en flaske vand. Vi sørger for en kop kaffe i Ishøj Kirke og kaffe og kage i Torslunde kirke.

Bekymringsløshed
Der er en i gruppen, der har ansvar for, at vi går den rigtige vej. Og en i gruppen går bagest og venter, hvis nogen har behov for at gå lidt langsommere eller tage en pause på naturens vegne.

Stilhed
Nogle af strækningerne går vi i stilhed – så man kan høre fuglesangen; og bare være til stede.

Fællesskab
Man kan gå alene som pilgrim, men en stor del af det er at være sammen med andre. Og at man deler mødet og glæde med andre.

Åndelighed
Vi starter med en kort andagt i Vejleå Kirke. Og vi får en kort andagt i både Ishøj og Torslunde Kirke med ord til at tænke videre over på din færd.

Pilgrimskoordinatorer er:

Jytte Ioannou, frivillig ved Torslunde kirke