Torlunde Sogn og Kirke

Kirkebladet

Torslunde Sogn er et af de mindste og ældste sogne i landet. Vores kirkeblad produceres på frivillig basis i ca. 320 eksemplarer og distribueres med cykelbude til sognets hustande.

Udgivelse: Torslunde menighedsråd.

Bladudvalget: Christian B. Petersen, Kurt Andersen,

Lars Grangaard.

Layout og tryk: Kurt Andersen

Nedenfor kan læses sognepræst Christian B. Petersens indlæg i kirkebladet for september-oktober-november 2017.

Under linket Aktiviteter kan man læse om kommende arrangementer i perioden 2017-18

Under linket gudstjenester kan man se tidspunkter for gudstjenester i Torslunde kirke og prædikantliste for august-september-oktober-november 2017.

PRÆSTENS ORD

Lige så længe der har været mennesker her på jorden har der været forskellige måde at tænke på Gud.

Det ligger om man så må sige i menneskets natur at kunne stille troens spørgsmål! Vi kan tænke om Gud på flere måder.

Vi kan glæde os over naturen, og se den som et tegn på, at Gud er til. Eller vi kan afvise Guds eksistens, fordi vi ikke kan se Gud, eller fordi vi føler Han er fraværende. Det handler følgende lille historie om.

Der var engang to opdagelsesrejsende. De var på ekspedition i urskoven. Pludselig støder de på en smuk og velordnet have.

Men de kan ikke få øje på nogen gartner. De leder længe, men der er ikke nogen. De spørger så sig selv, om han mon er usynlig, eller simpelthen bare slet ikke findes. De sætter sig for at prøve at bevise den formodning, at han skulle være usynlig. De sætter hegn op, lader vagthunde patruljere og placerer elektriske fælder rundt om i hele haven. Men gartneren viser sig ikke. Det overbeviser den ene opdagelsesrejsende om, at gartneren må være usynlig og desuden uimodtagelig for elektriske stød, uhindret kan trænge igennem hegn, og hunde kan bare ikke lugte ham. Det anden opdagelsesrejsende kan ikke se nogen forskel på en usynlig eller fraværende gartner og en, der slet ikke findes.
Men de tager fejl begge to. Tænker egentlig ateistisk begge to.

At Gud unddrager sig deres metoder taler ikke nødvendigvis imod Gud. Måske vi skal gå andre veje, eller søge Gud på andre måder.

Måske har vi ikke et begreb skabt om Gud!

Måske fordi Gud hele tiden unddrager sig vores trang til at gøre alting begribeligt og definereret. Måske skal vi lade Mysteriet være stort og levende og nøjes med budskabet fra Gud som vi kender det fra hans søn Jesus Kristus: Budskabet om at kærligheden til Gud og mennesker er selve livets mening!

Christian, sognepræst

Download kirkebladet september 2017