Pilgrimsvandring 12. august med Torslunde og Reerslev kirker til Helsingør

Nu har vi arrangeret pilgrimsvandringer i 5 år, så nu er det tid til en jubilæumsvandring! Vi har flere gange samarbejdet med Reerslev Kirke og lavet nogle gode tur, og 3 gange er turen gået til Roskilde Domkirke. Det har gjort indtryk, når vi er sluttet af med en andagt i Roskilde Domkirke, men så hører vi til vores gru, at der er flere sognebørn, der aldrig har været i Sankt Olais Kirke, vores egen domkirke i Helsingør. Så derfor foreslår vi, at årets tur går dertil.

Fra Sankt Jakobs Kapel, Gurre til Sct. Mariæ Kloster i Helsingør.

Km: 14,5 km

Den nordsjællandske del af Santiagoruten fra Trondheim til Spanien leder fra Helsingør over Esrum og videre til Hillerød, Roskilde, Reerslev og Torslunde mod Spanien.

Vi planlægger at gå fra Sankt Jakobs Kapel (ruin) i Gurre gennem Teglstrup Hegn, og vi slutter i Sct. Mariæ Kloster med fællessang og kaffe/kage!

En meget smuk rute med lange stræk gennem storslåede landskaber, smukke søer , stille skove og med mange kulturminder undervejs.

Og tematisk går vi fra Sankt Jakob, som er helgenen tilknyttet Caminoen de Compostella (Santiago), til Sankt Olav, som er den anden store helgen tilknyttet pilgrimsruten gennem Sverige og Norge til Nidaros i Trondheim.

Vi arbejder videre med detaljerne og skriver løbende på denne (hjemme-)side med tidspunkter osv.

De foreløbige rammer er afgang fra Torslunde Kirke kl. x – over Reerslev Kirke.

Ankomst til Gurre - vandring til Helsingør kl. x +  kaffe og kage.

Afgang fra Helsingør kl. x ankomst til Reerslev og Torslunde ca. kl. x.

Deltagerne tager selv madpakke(-r) og vand med til turen.

Vi håber at få Helsingør biskoppen til at give en kop kaffe og kage…

Tilmelding (af hensyn til bussen) til

Leila Barasinska tlf. 40332802 og Brede1952@gmail.com

senest søndag den 29. juli.

Pilgrimsudvalget:

Jytte og Leila, Torslunde Kirke

Eve Hansen, Reerslev Kirke

Koncert i Torslunde kirke tirsdag den 11. september kl. 19.00

med den syngende læge Thomas Stenberg og guitaristen Robert Langkilde.

Vi glæder os til at præsentere de to lokale kunstnere fra Torslunde der hver har gjort sig meget bemærket på den danske musikscene.

Der er gratis adgang.

Høstgudstjeneste i Torslunde kirke søndag den 30. september kl. 10.00 med Landsbyernes Børnekor der vil synge stemningsfulde efterårssange. Der er kirkekaffe efterfølgende i konfirmandstuen. Alle er hjerteligt velkommen.

Allehelgensgudstjeneste i Torslunde kirke søndag den 4. november kl. 17.00. Stemningsfuld musikgudstjeneste hvor du har mulighed for at tænde lys for dine kære. Torslunde Koret medvirker med fine aftensange. Der vil være mulighed for at spise dejlig græskarsuppe med brød i konfirmandstuen efter gudstjenesten. Tilmelding til spisning nødvendig og sker til organist Lars Grangaard på mail: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175 senest onsdag den 31. oktober. Menuen koster 25,-kr. Vin/øl kan købes for 10,-kr stk. Vand er gratis.

Lasagnegudstjeneste i Torslunde kirke tirsdag den 20. november kl. 17.30 med Landsbyernes Børnekor. Spis lækker lasagnemenu i konfirmandstuen til kun 30,-kr for en hel familie efter den korte familievenlige gudstjeneste. Tilmelding til spisning senest søndagen før arrangementet til organist Lars Grangaard på mail: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2252 2175.

Julegospel i Torslunde kirke søndag den 2. december kl. 15.00 med det populære gospelkor ICEGLORY fra Ishøj. Der vil være mulighed for at synge med på nogle af de kendte julegospelsange. Efter gudstjenesten er der traditionen tro juletræstænding på præstegårdspladsen for store og små med sang og dans omkring juletræet. De vil blive serveret gløgg, varm chokolade og æbleskiver. Torslunde Menighedsråd og Torslunde Bylaug står sammen om arrangementet.

De 9 Læsninger i Torslunde kirke søndag den 9. december kl. 10.00. Vi opfører den engelskinspirerede musikgudstjeneste med læsninger og musikalske indslag der alle peger hen mod den stundene jul og Jesus barnets fødsel. Der vil også være Luciaoptog ved Landsbyernes Børnekor og Spirekoret. Der er kirkekaffe efterfølgende i konfirmandstuen. Alle er hjerteligt velkommen.

Nytårskoncert 2019 i Torslunde kirke  søndag den 13. januar kl. 14.00 med:

The Sound af a Song er et unikt genremøde mellem den klassiske musik og jazzen. Sopran Ulla Abildgaard og jazzsanger Clara Vuust fortolker sammen nogle af de uforglemmelige sange fra musical- og filmklassikere som blandt andre ”The Sound of Music” og ”My Fair Lady".
Oprindeligt blev musikken sunget af klassiske sangere i tidens stil, men efterhånden kom jazzmusikerne til, og sange som "Summertime" fra operaen Porgy and Bess blev foreviget i den amerikanske jazztradition i "The Great American Songbook".
Det bedste af to musikalske verdener forener sig, når de to sangerinder fra hver sin ende af sangtraditionen mødes over en fælles kærlighed til de smukke evergreens fra 30'erne og 40'ernes film, cabareter og musicals. Repertoiret spænder fra amerikanske komponister som George Gershwin, Cole Porter og det uforlignelige musikalske parløb Rogers & Hammerstein til tysk og fransk musik af Kurt Weill og Michel Legrand.
Sammen inviterer Ulla Abildgaard og Clara Vuust publikum indenfor til en koncert med romantik og glæde i højsædet – i en smeltedigel af opera og scatsang – og alt derimellem.