Torslunde Sogn og Kirke

Aktiviteter i og omkring Torslunde kirke


Foredrag i Torslunde Cafeen tirsdag den 6. marts kl.14-16

Lisbeth Byberg Hessner som er lokal Torslundeborger vil fortælle om sin trekking tur i Peru og de sydamerikanske Andesbjerge i efteråret 2017. Der vil som altid være tid til snak og en god kop kaffe.


 


Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp

 

Den 12. marts 2017 gik tusindvis af frivillige danskere i hele landet på gaden for at gøre en verden til forskel. Det blev til 14 millioner kroner.

I Torslunde Sogn var vi også med og vil være det igen i 2018, denne gang

søndag den 11. marts

 

Hos ”Folkekirkens Nødhjælp” forlyder det at:

”Pengene gør en konkret forskel for verdens fattigste. Vi arbejder ud fra princippet 'hjælp til selvhjælp'. Vi arbejder i 24 lande med katastrofehjælp, minerydning, menneskerettigheder og bæredygtig udvikling.

For 14 millioner kan vi give f.eks. 80.000 familier en køkkenhave, der sikrer mad og indtægt eller

400.000 mennesker midlertidigt husly efter en katastrofe

Mon det nytter?

Det nytter – og det virker. Vi holder skarp kontrol med korruption, og regner omhyggeligt på projekter, så de gavner mest muligt og bærer sig selv, når vi rejser igen. Siden vores første indsamling i 1999 har frivillige samlet godt 210 millioner kroner, som har bedret livet for millioner af mennesker udsat for sult, sygdom, minefare, tørke, oversvømmelser, overgreb, frarøvelse af jord og anden ekstrem uretfærdighed.

Vi er derude - og ser fremgang hver dag.

Hver en krone har gjort forskel.”

 

Vil du deltage som indsamler i dette års sogneindsamling den 11. marts eller har du lyst til at tage andre lokale initiativer der kan munde ud i penge til nødhjælp så kontakt mig meget gerne på mail: hellegram@ishoejby.dk eller mobil: 51330702

 

Ellers kan du hjælpe ved at være klar med kontanter eller mobilpay når indsamlere forhåbentlig kommer rundt i sognet imellen kl ca.11 og 14 denne 2. søndag i marts. På forhånd tak :-)

 

Helle Gram


 


Koncert i Torslunde kirke

med

Billy Cross Trio - Blues i kirken

tirsdag den 20. marts kl. 19.00.

Billetter á 100,-kr stk. kan købes på www.billetto.dk. Tryk på nedenstående link for at gå til billetsalg. https://billetto.dk/da/e/koncert-med-billy-cross-trio-blues-i-kirken-billetter-220301

Skynd dig at sikre dig en billet til årets koncertoplevelse i Torslunde kirke. Husk at medbringe din billet. Billetter vil blive scannet ved indgangen. Dørene åbnes kl. 18.00. Der vil være mulighed for at købe øl/vin/vand før koncerten.

.......................................................................................................

Før Billy Cross mere stille tilværelse i lille Danmark begyndte, da han flyttede hertil i 1980, havde Billy Cross levet et liv, mange ville være misundelige på. På trods af 50 år på bagen i musikbranchen er højdepunktet for Cross dog ikke svært at udpege, da han i en årrække fungerede som førende guitarist for den legendariske rock-musiker Bob Dylan.

I perioden 1977-1980 nåede han at spille med Dylan på tre turnéer samt indspille to album - "Live at Budokan" og "Legal Street". De tre år førte også til uforglemmelige minder, som da han på sin 32 års fødselsdag akkompagnerede Eric Clapton og Bob Dylan på scenen til det enorme event The Picnic at Blackbushe Aerodrome i England, hvor de spillede for over en halv million mennesker.

Det var kærligheden, der førte Cross til Danmark. Han mødte en pige ved navn Lise i Huset i Magstræde – en kvinde, han siden 1975 og den dag i dag stadigvæk er gift med. Hans forflytning satte dog ikke en stopper for musikken, og hans karriere fortsatte i høj grad i Danmark og førte til samarbejdet med adskillige populære danske kunstnere.

I 1979 sluttede han sig til Delta Cross Band, og i de næste 11 år nåede de at udgive tre album sammen. Billy producerede året efter i 1980 "Tidens Tern" med C.V. Jørgensens og agerede medkomponist på landeplagen "Costa del Sol".

Blot et par år senere gik en sang, han havde skrevet platin. Hans "Take Me Back" optrådte på Bonnie Tylers album "Faster Than the Speed of Night" fra 1983, der blandt andet indeholdt mega-hittet "Total Eclipse of the Heart". Efter alle disse sideprojekter besluttede Cross sig for at genoptage sin solokarriere, og i 2004 udgav han "Life is Good" efter en 20 år lang pause, der blev efterfulgt af endnu et soloalbum fem år senere.

I nyere tid har det være i Billy Cross Trio: Cross-Schack-Ostermann og Everybody's Talking at Billy Cross har fundet sit musikalske ståsted.

Om Billy Cross Trio - Cross/Ostermann/Schack:

Hvad gør man, når man er et legebarn og elsker rock & roll og rhythm & blues?

Når man som musiker gerne vil lave noget lidt anderledes - stadig med rødder i de gamle klassikere?

Så finder man sammen med de rigtige legekammerater - præcis som Billy Cross, Mik Schack & Flemming Ostermann har gjort. Billy Cross Trio blev dannet kort tid efter, at Billy forlod Delta Cross Band.

Mik Schack ringede til Billy og sagde: ”Lad os tage ud at spille og lave lidt sjov. Du skal ikke sidde hjemme og glo ind i væggen, du skal sgu’ stå på en scene!”

Billy kontaktede Flemming Ostermann, og så var trioen en realitet: Cross på guitar og sang, Ostermann på bas og Schack på. vaskebræt!

De begyndte at spille rundt omkring i København og blev hurtigt populære blandt folk, der var til good ol' rock’n’roll.

Trioen leverer alt det bedste musik fra Billy’s karriere som soloartist og med Delta Cross Band og fra Amerikas barndom: autentisk rock, blues, rhythm and blues & country – hele kataloget af sange, der blev elektrificeret i 50’erne og 60’erne. Men med den ene lille forskel, at Billy Cross Trio sætter turboen på, når de spiller.

Og så lyder det som en blanding af Led Zeppelin og Eddie Cochran.


 


Lasagnegudstjeneste i

Torslunde kirke

tirsdag den 27. marts kl. 17.30 med Landsbyernes Børnekor. Hyggelig familiegudstjeneste med fællesspisning i konfirmandstuen efter en kort andagt. Menu koster 30,-kr for en hel familie. Tilmelding senest søndagen før til Lars Grangaard: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175


 


Skærtorsdag i Torslunde kirke den 29. marts kl. 17.00 Torslunde Koret medvirker ved en stemningsfuld højmesse under ledelse af sognepræst Christian B. Petersen. Efter gudstjenesten er der mulighed for at deltage i fællesspisning i konfirmandstuen. Menuen er: lam, urter, brød, vin og vand. Det koster 25,-kr for voksne at spise med inklusiv et glas vin/vand. Børn er gratis. Tilmelding til spisning sker ved organist Lars Grangaard på mail: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175 senest søndag den 25. marts.


 


Konfirmation i Torslunde kirke

lørdag den 28. april kl. 11.00 med sognepræst Christian B. Petersen

 


 


Musikgudstjeneste i Torslunde kirke søndag den 6. maj kl. 10.00 med Roskilde Stifts Tårnblæser Laug under ledelse af dirigent Bruno Severin.

4 hornblæsere vil før gudstjenesten går igang entrere kirketårnet og blæse et par melodier ud gennem lugerne som optakt til denne stemningsfulde dag. Læs mere om Roskilde Stifts Tårnblæser Laug på: https://sites.google.com/site/taarnblaeser/


 

 


Pinse i Torslunde kirke mandag den 21. maj kl. 10.00. Vi fejrer pinsen i Torslunde kirke med festlig højmesse og  detagelse af både Landsbyernes Børnekor og Torslunde Koret. Efter gudstjenesten er der kirkekaffe i konfirmandstuen. Alle er hjerteligt velkommen.


 


Pilgrimsvandring 12. august 2018 med Torslunde og Reerslev kirker til Helsingør

Nu har vi arrangeret pilgrimsvandringer i 5 år, så nu er det tid til en jubilæumsvandring! Vi har flere gange samarbejdet med Reerslev Kirke og lavet nogle gode tur, og 3 gange er turen gået til Roskilde Domkirke. Det har gjort indtryk, når vi er sluttet af med en andagt i Roskilde Domkirke, men så hører vi til vores gru, at der er flere sognebørn, der aldrig har været i Sankt Olais Kirke, vores egen domkirke i Helsingør. Så derfor foreslår vi, at årets tur går dertil.

 

Fra Sankt Jakobs Kapel, Gurre til Sct. Mariæ Kloster i Helsingør.

Km: 14,5 km

 

Den nordsjællandske del af Santiagoruten fra Trondheim til Spanien leder fra Helsingør over Esrum og videre til Hillerød, Roskilde, Reerslev og Torslunde mod Spanien.

Vi planlægger at gå fra Sankt Jakobs Kapel (ruin) i Gurre gennem Teglstrup Hegn, og vi slutter i Sct. Mariæ Kloster med fællessang og kaffe/kage!

En meget smuk rute med lange stræk gennem storslåede landskaber, smukke søer , stille skove og med mange kulturminder undervejs.

Og tematisk går vi fra Sankt Jakob, som er helgenen tilknyttet Caminoen de Compostella (Santiago), til Sankt Olav, som er den anden store helgen tilknyttet pilgrimsruten gennem Sverige og Norge til Nidaros i Trondheim.

 

Vi arbejder videre med detaljerne og skriver løbende på denne (hjemme-)side med tidspunkter osv.

 

De foreløbige rammer er afgang fra Torslunde Kirke kl. x – over Reerslev Kirke.

Ankomst til Gurre - vandring til Helsingør kl. x +  kaffe og kage.

Afgang fra Helsingør kl. x ankomst til Reerslev og Torslunde ca. kl. x.

 

Deltagerne tager selv madpakke(-r) og vand med til turen.

Vi håber at få Helsingør biskoppen til at give en kop kaffe og kage…

 

Tilmelding (af hensyn til bussen) til

Leila Barasinska tlf. 40332802 og Brede1952@gmail.com

 

Pilgrimsudvalget:

Jytte og Leila, Torslunde Kirke

Eve Hansen, Reerslev Kirke