Torslunde Sogn og Kirke

Aktiviteter i og omkring Torslunde kirke


Lasagnegudstjeneste i

Torslunde kirke

tirsdag den 27. marts kl. 17.30 med Landsbyernes Børnekor. Hyggelig familiegudstjeneste med fællesspisning i konfirmandstuen efter en kort andagt. Menu koster 30,-kr for en hel familie. Tilmelding senest søndagen før til Lars Grangaard: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175


 


Skærtorsdag i Torslunde kirke den 29. marts kl. 17.00 Torslunde Koret medvirker ved en stemningsfuld højmesse under ledelse af sognepræst Christian B. Petersen. Efter gudstjenesten er der mulighed for at deltage i fællesspisning i konfirmandstuen. Menuen er: lam, urter, brød, vin og vand. Det koster 25,-kr for voksne at spise med. Vin/øl kan købes for 10,-kr. Børn er gratis. Tilmelding til spisning sker ved organist Lars Grangaard på mail: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175 senest søndag den 25. marts.


 


Sangeftermiddag i Torslunde Cafeen

tirsdag den 17. april kl. 14-16.

Vi synger fra den nye Kirkesangbogen som rummer mange nye sange af bla. Anne Linnet, Steffen Brandt men også mange årstidsange og salmer. Torslunde kirkes organist sidder ved tangenterne og leder sangen. Du kan selv vælge dine favoritsange. Der vil som altid være tid til snak og en god kop kaffe/kage. Kaffe og kage koster 10,-kr. Vi ses i Torslunde Cafeen, (konfirmandstuen i præstegården, Torslundevej 147)


 


Konfirmation i Torslunde kirke

lørdag den 28. april kl. 11.00 med sognepræst Christian B. Petersen

 


 


Musikgudstjeneste i Torslunde kirke søndag den 6. maj kl. 10.00 med Roskilde Stifts Tårnblæser Laug under ledelse af dirigent Bruno Severin.

4 hornblæsere vil før gudstjenesten går igang entrere kirketårnet og blæse et par melodier ud gennem lugerne som optakt til denne stemningsfulde dag. Læs mere om Roskilde Stifts Tårnblæser Laug på: https://sites.google.com/site/taarnblaeser/


 

 


Pinse i Torslunde kirke mandag den 21. maj kl. 10.00. Vi fejrer pinsen i Torslunde kirke med festlig højmesse og  detagelse af både Landsbyernes Børnekor og Torslunde Koret. Efter gudstjenesten er der kirkekaffe i konfirmandstuen. Alle er hjerteligt velkommen.


 


Pilgrimsvandring 12. august 2018 med Torslunde og Reerslev kirker til Helsingør

Nu har vi arrangeret pilgrimsvandringer i 5 år, så nu er det tid til en jubilæumsvandring! Vi har flere gange samarbejdet med Reerslev Kirke og lavet nogle gode tur, og 3 gange er turen gået til Roskilde Domkirke. Det har gjort indtryk, når vi er sluttet af med en andagt i Roskilde Domkirke, men så hører vi til vores gru, at der er flere sognebørn, der aldrig har været i Sankt Olais Kirke, vores egen domkirke i Helsingør. Så derfor foreslår vi, at årets tur går dertil.

 

Fra Sankt Jakobs Kapel, Gurre til Sct. Mariæ Kloster i Helsingør.

Km: 14,5 km

 

Den nordsjællandske del af Santiagoruten fra Trondheim til Spanien leder fra Helsingør over Esrum og videre til Hillerød, Roskilde, Reerslev og Torslunde mod Spanien.

Vi planlægger at gå fra Sankt Jakobs Kapel (ruin) i Gurre gennem Teglstrup Hegn, og vi slutter i Sct. Mariæ Kloster med fællessang og kaffe/kage!

En meget smuk rute med lange stræk gennem storslåede landskaber, smukke søer , stille skove og med mange kulturminder undervejs.

Og tematisk går vi fra Sankt Jakob, som er helgenen tilknyttet Caminoen de Compostella (Santiago), til Sankt Olav, som er den anden store helgen tilknyttet pilgrimsruten gennem Sverige og Norge til Nidaros i Trondheim.

 

Vi arbejder videre med detaljerne og skriver løbende på denne (hjemme-)side med tidspunkter osv.

 

De foreløbige rammer er afgang fra Torslunde Kirke kl. x – over Reerslev Kirke.

Ankomst til Gurre - vandring til Helsingør kl. x +  kaffe og kage.

Afgang fra Helsingør kl. x ankomst til Reerslev og Torslunde ca. kl. x.

 

Deltagerne tager selv madpakke(-r) og vand med til turen.

Vi håber at få Helsingør biskoppen til at give en kop kaffe og kage…

 

Tilmelding (af hensyn til bussen) til

Leila Barasinska tlf. 40332802 og Brede1952@gmail.com

 

Pilgrimsudvalget:

Jytte og Leila, Torslunde Kirke

Eve Hansen, Reerslev Kirke