Torslunde Sogn og Kirke

Aktiviteter i og omkring Torslunde kirke


Lasagnegudstjeneste i

Torslunde kirke

tirsdag den 24. oktober kl. 17.30 med Landsbyernes Børnekor. Hyggelig familiegudstjeneste med fællesspisning i konfirmandstuen efter en kort andagt. Menu koster 30,-kr for en hel familie. Tilmelding senest søndagen før til Lars Grangaard: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175


 

 

 


Koncert i Torslunde kirke

onsdag den 1. november kl. 19.00

med:

Rune Herholdt & The Gospelbrothers

People Get Ready!

Rune Herholdt & The Gospel Brothers i koncert med fællessang og fortællinger.

 

En uforglemmelig musikalsk oplevelse er i vente, når et af landets mest erfarne gospelorkestre, Rune Herholdt & The Gospel Brothers, leverer koncerten “People Get Ready!”
Bakket op af klaver, kontrabas, trommer og trestemmigt herrekor, sender Rune Herholdt publikum på en intens og medrivende rejse i gospelmusikkens univers. Undervejs fortælles historierne bag kendte gospelsange som Amazing Grace, Go Down Moses og We Shall Overcome. Som et særligt led i koncerten inviteres publikum til at synge med på koncertens fællessange under uhøjtidelig og kyndig vejledning.

 

 

Rune Herholdt & the Gospel Brothers mødtes på det Jyske Musikkonservatorium og har spillet sammen siden 2008. Orkesteret spiller både traditionel og ny gospelmusik og har netop udgivet CD’en People Get Ready. Orkesteret spiller gospel ud fra en fælles kærlighed til den afroamerikanske musiktradition inspireret af blandt andre vokalgruppen The Golden Gate Quartet. Orkesteret har spillet flere hundrede koncerter og har med tiden udviklet sin egen karakteristiske stil, som blander 4-stemmig sang og rytmegruppe. I front står Rune, som med en suveræn vokal, formår at formidle gospelmusikkens nerve, energi og budskab.

 

Gospelmusikken opstod i mødet mellem de afrikanske slavers musiktraditioner og den vestlige musikkultur, herunder særligt de kirkelige sangtraditioner. I de gamle bibelhistorier kunne slaverne identificere sig med de undertrykte folk og finde håb om frihed, hvilket blev omsat til negro spirituals som Go Down Moses, Joshua Fit The Battle of Jericho m.fl. Gospelmusikken er led i den afroamerikanske kirketradition og er essentiel for den særlige interaktive form for gudstjeneste, hvor menigheden bidrager med sang, klap og spontane tilkendegivelser. “People Get Ready!” formidler denne stemning til publikum gennem musik, fortællinger og fællessang.

 

Rune Herholdt & The Gospel Brothers:

 

Rune Herholdt - vokal, akustisk guitar

Stephen Nørrelykke - klaver, orgel, kor

Bjørn Petersen - kontrabas, kor
Jimmi Bech - trommer, kor

 

Gratis adgang!


 


Allehelgens musikgudstjeneste i Torslunde kirke

Søndag den 5. november kl. 17.00 med Torslunde Koret.

Det er blevet lidt af en tradition at Torslundere store som små kommer op i kirken denne dag for at tænde et lys for deres kære. Efter gudstjenesten er der fællesspisning i konfirmandstuen. Menuen er græskarsuppe med brød og vin/vand. Menu koster 25,-kr pr. voksen. Børn spiser gratis.

 

Tilmelding til organist Lars Grangaard på mail: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 22542175

senest onsdag den 1. november.


 


Juletræstænding på Torslunde præstegårdsplads

søndag den 3. december kl. 16.00

(1. søndag i advendt)

Der vil være gudstjeneste kl. 15.00 denne dag. Vi vil synge julesange omkring træet og ønske hinanden en glædelig jul. Der vil være gløgg, varm chokolade og æbleskiver. Torslunde Menighedsråd og Torslunde Bylaug står sammen om arrangementet.


 


De 9 Læsninger og Lucia optog i Torslunde kirke

søndag den 10. december kl. 10.00 (2. søndag i advendt)

med Torslunde Koret og Landsbyernes Børnekor, kirkesanger Lisbeth Engkær Christensen, organist og korleder Lars Grangaard og sognepræst Christian B. Petersen.


 


Juleaften i Torslunde kirke

søndag den 24. december

Børnegudstjeneste kl. 14.00

Julegudstjeneste kl. 16.00


 


Nytårsgudstjeneste

i Torslunde kirke

mandag den 1. januar kl. 16.00

Festlig gudstjeneste hvor vi ønsker hinanden et Godt og lykkebringende Nytår.

Der vil være champagne og kransekage.

Alle er hjerteligt velkommen.


 


Nytårskoncert i Torslunde kirke

søndag den 7. januar kl. 15.00 (år 2018)

med sopranen Dorthe Elsebet Larsen og

pianist/organist Carl Ulrik Munk Andersen.

Glæd Jer til et brag af en nytårskoncert når den smukke og populære sopran Dorthe Elsebet Larsen gæster Torslunde kirke med en sprudlende koncert med musikalske nytårsbobler. Dorthe Elsebet Larsen akkompagneres denne dag af den dygtige og meget brugte Carl Ulrik Munck Andersen. Carl Ulrik er fast akkompagnatør for bla. Kurt Ravn, trompetist Per Nielsen og mange andre. Du kan læse mere om Dorthe Elsebet Larsen på hendes hjemmeside:

http://dortheelsebet.dk/


 


Fastelavn i Torslunde kirke søndag den 11. februar kl. 13.00

Vi starter med en kort børne/familiegudstjeneste i Torslunde kirke hvor Landsbyernes Børnekor synger for.

Kl. ca. 13.30 slår vi katten af tønden på præstegårdspladsen med kåring af kattekonge og dronning.

Der vil være fastelavnsboller og varm chokolade til de fysiske udfordringer. Torslunde Menighedsråd og Torslunde Bylaug står sammen om arrangementet.


 


Lasagnegudstjeneste i

Torslunde kirke

tirsdag den 13. marts kl. 17.30 med Landsbyernes Børnekor. Hyggelig familiegudstjeneste med fællesspisning i konfirmandstuen efter en kort andagt. Menu koster 30,-kr for en hel familie. Tilmelding senest søndagen før til Lars Grangaard: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175


 


Koncert i Torslunde kirke

med

Billy Cross Trio - Blues i kirken

tirsdag den 20. marts kl. 19.00.

Billetter á 100,-kr stk. kan købes på www.billetto.dk. Tryk på nedenstående link for at gå til billetsalg. https://billetto.dk/da/e/koncert-med-billy-cross-trio-blues-i-kirken-billetter-220301

Skynd dig at sikre dig en billet til årets koncertoplevelse i Torslunde kirke. Husk at medbringe din billet. Billetter vil blive scannet ved indgangen. Dørene åbnes kl. 18.00. Der vil være mulighed for at købe øl/vin/vand før koncerten.

.......................................................................................................

Før Billy Cross mere stille tilværelse i lille Danmark begyndte, da han flyttede hertil i 1980, havde Billy Cross levet et liv, mange ville være misundelige på. På trods af 50 år på bagen i musikbranchen er højdepunktet for Cross dog ikke svært at udpege, da han i en årrække fungerede som førende guitarist for den legendariske rock-musiker Bob Dylan.

I perioden 1977-1980 nåede han at spille med Dylan på tre turnéer samt indspille to album - "Live at Budokan" og "Legal Street". De tre år førte også til uforglemmelige minder, som da han på sin 32 års fødselsdag akkompagnerede Eric Clapton og Bob Dylan på scenen til det enorme event The Picnic at Blackbushe Aerodrome i England, hvor de spillede for over en halv million mennesker.

Det var kærligheden, der førte Cross til Danmark. Han mødte en pige ved navn Lise i Huset i Magstræde – en kvinde, han siden 1975 og den dag i dag stadigvæk er gift med. Hans forflytning satte dog ikke en stopper for musikken, og hans karriere fortsatte i høj grad i Danmark og førte til samarbejdet med adskillige populære danske kunstnere.

I 1979 sluttede han sig til Delta Cross Band, og i de næste 11 år nåede de at udgive tre album sammen. Billy producerede året efter i 1980 "Tidens Tern" med C.V. Jørgensens og agerede medkomponist på landeplagen "Costa del Sol".

Blot et par år senere gik en sang, han havde skrevet platin. Hans "Take Me Back" optrådte på Bonnie Tylers album "Faster Than the Speed of Night" fra 1983, der blandt andet indeholdt mega-hittet "Total Eclipse of the Heart". Efter alle disse sideprojekter besluttede Cross sig for at genoptage sin solokarriere, og i 2004 udgav han "Life is Good" efter en 20 år lang pause, der blev efterfulgt af endnu et soloalbum fem år senere.

I nyere tid har det være i Billy Cross Trio: Cross-Schack-Ostermann og Everybody's Talking at Billy Cross har fundet sit musikalske ståsted.

Om Billy Cross Trio - Cross/Ostermann/Schack:

Hvad gør man, når man er et legebarn og elsker rock & roll og rhythm & blues?

Når man som musiker gerne vil lave noget lidt anderledes - stadig med rødder i de gamle klassikere?

Så finder man sammen med de rigtige legekammerater - præcis som Billy Cross, Mik Schack & Flemming Ostermann har gjort. Billy Cross Trio blev dannet kort tid efter, at Billy forlod Delta Cross Band.

Mik Schack ringede til Billy og sagde: ”Lad os tage ud at spille og lave lidt sjov. Du skal ikke sidde hjemme og glo ind i væggen, du skal sgu’ stå på en scene!”

Billy kontaktede Flemming Ostermann, og så var trioen en realitet: Cross på guitar og sang, Ostermann på bas og Schack på. vaskebræt!

De begyndte at spille rundt omkring i København og blev hurtigt populære blandt folk, der var til good ol' rock’n’roll.

Trioen leverer alt det bedste musik fra Billy’s karriere som soloartist og med Delta Cross Band og fra Amerikas barndom: autentisk rock, blues, rhythm and blues & country – hele kataloget af sange, der blev elektrificeret i 50’erne og 60’erne. Men med den ene lille forskel, at Billy Cross Trio sætter turboen på, når de spiller.

Og så lyder det som en blanding af Led Zeppelin og Eddie Cochran.


 


Musikgudstjeneste i Torslunde kirke søndag den 6. maj kl. 10.00 med Roskilde Stifts Tårnblæser Laug under ledelse af dirigent Bruno Severin.

4 hornblæsere vil før gudstjenesten går igang entrere kirketårnet og blæse et par melodier ud gennem lugerne som optakt til denne stemningsfulde dag.